Ekološko bio orehovo olje je najboljše tudi za sončenje

Orehovo olje je samo po sebi odlično za sončenje, saj ščiti vrhnjico kože tako, da jo ohladi. Ta še isti dan odmre in se lušči šele tretji ali četrti dan. Ta mrtva plast je zaščitni faktor za vse plasti kože, ker ne prepušča žarkov.

Po treh ali štirih dneh zraste nova plast kože do take mere, da je sposobna obrambe, in tudi hormonov je dovolj, ker je koža hladna. Melanin se zelo hitro kopiči v koži, saj je obščitnična žleza obveščena že prvi dan, da je v koži ogromno toplote. Ta toplota se akumulira v celicah kože in ustvarja melanin z razpadom fibroznih vlaken kože.

To je proces zaščite, ki je naraven in je odličen za regulacijo vseh plasti kože in tudi bezgavk, ki se zelo popravijo z tem melaninom. Bezgavka se z melaninom tako okrepi, da je sposobna opravljati svojo funkcijo, kot da še nikoli ni bila bolna. Če je bezgavka poškodovana od kemoterapije ali od drugih strupov, se ponovno obnovi. To pomeni, da se popravi obrambni mehanizem.

Melanin prenese višje temperature in skrbi, da se kapilarni sistem kože hladi hitreje. Hitreje zato, ker kopiči inzulin v celici, kar sproži hitro krčenje venoznega kapilarnega sistema in hladi celico, da ta dela boljše.

Orehovo olje lahko uporabljamo samo kot samostojno olje in kot olje z najvišjim zaščitnim faktorjem.