Vpliv ekološkega bio orehovega olja na kožo

Orehovo olje je akumulator kislin. Ko ga namažemo na kožo, se sproži reakcija med oljem in kislinami, ki so prisotne na koži. Reakcija je hladna, koža se hladi in nastane lužina, ki daje koži vlažnost. Orehovo olje penetrira tudi v globlje predele kože in se spreminja v lužino, saj se vse kisle beljakovine začnejo spreminjati v lužino.

Koža nabrekne in daje videz mladosti. To je samo optično. Koža, namazana z orehovim olje, hitreje propada, alkalnost pa daje veliko hitrejše in boljše pogoje za obnovo. Pretočnost v koži je veliko večja in tudi obnova hitrejša. Maščobe v podkožju se v stiku z orehovim oljem spojijo v alkalno spojino, ki na toploti, višji od 36 stopinj Celzija, razpada, zato se maščoba resorbira in se z ostalimi lugi izloči z urinom kot neškodljiva. Celulit se v stiku z orehovim oljem skrči in postaja alkalen, kar je pogoj, da se izloči z urinom.

Orehovo olje je največji čistilec strupov, saj se strupi v stiku z oljem nalužijo. Če smo v stiku s slano vodo, je učinek še večji in strupi se odplavijo v kri, jetra in iz telesa. Naoljena koža je mehka, vlažna in hladna, zato se obnavlja hitreje. V stiku s soljo je učinek trikrat večji.

Če kožo redno mažemo vsaj 1 mesec, se obnovijo vse tri plasti kože, počisti se podkožje in ustvari se najboljši pogoj za delovanje energijskega sistema. Energija je moč hranjenja ožilja. Koža je po enem mesecu mazanja z orehovim oljem obnovljena, napeta, brez gub. Če so gube še prisotne, so te močno zmanjšane. Zagotovo je to najboljša obnova vseh treh plasti kože. Koža raste v telesu, v tretji plasti, zato je zelo bistveno, kakšen je pretok energije v vseh treh plasteh kože in kakšna je cirkulacija. Kapilarni sistem kože je odgovoren za delovanje celega telesa. Če kožo naoljimo z orehovim oljem, se to spaja s kislinami, ki jih izločajo žleze v koži. Žleze v koži so povezane z limfnim sistemom in z bezgavkami. To je najnaravnejši način čiščenja kože in jeter.

Če se umivamo z mili, ki so kisla (Ph pod 7), se čiščenje kože zavre ali popolnoma ustavi. Koža se tanjša, greje in prej ali slej se začnejo težave s pljuči in črevesjem. Sol na kožo je odličen hladilec kože, čistilec in tudi hitro spremeni kislost kože v alkalnost, vendar le na površju. Če hočemo globlje očistiti kožo, je najboljši način z orehovim oljem, ki se spoji s kislinami v koži in nastanejo biorazgradljivi lugi. Lužine se preko krvi izločijo z žolčem, urinom in preko črevesja.

KAJ STORI OREHOVO OLJE OŽILJU

Ko namažemo orehovo olje na kožo, se najmanjše žilice ali kapilare ohladijo. Pretok krvi skozi kapilare je hitrejši, prav tako skozi celice. Čiščenje celic je hitro in njihova obnova tudi. Obloge v samem kapilarnem sistemu se začnejo razkrajati in odvajati, vene se zožijo in cirkulacija se izboljša. Začne se čiščenje od kože proti trebuhu. Vsa kri iz kože prehaja v sistem preko pljuč, srca, v črevesje, zato se koža čisti preko žolča, notranji organi pa preko kože.

RAZLIKA MED ČIŠČENJEM PREKO KOŽE IN ČIŠČENJEM PREKO ŽOLČA

Koža se zastruplja veliko dlje, ker se hitreje hladi, odmira in obnavlja. Organi, ki se zastrupijo preko kože, vse to zmorejo veliko manj časa. Če odmre kapilarni sistem kože, začne odmirati tudi organ, ki temu delu kože pripada. Zlatenica je odmiranje kapilarnega sistema v koži. Koža dlani in prstov pripada glavi, koža nadlahti in podlahti pripada pljučem. Veliko vlogo v sistemu ima tudi sam prsni koš. Če odmre koža, ki pokriva dojko, je ogrožen ves kapilarni sistem žlez v glavi. Če odmira koža na stopalih, je to povezano s stopali, če je odmrla na mečih, je to povezano s srcem, in če je odmrla koža na stegnih, je to povezano s pljučno mreno. Pljučna mrena je odgovorna za kapaciteto pljuč, in če je koža na stegnih bolna, ni dovolj zraka v pljučih. Če so spremembe kože na hrbtu, je telo hladno, ni moči za delo, čutimo bolečine v trebuhu in pojavi se driska.